Ei meillä sentään, vaikka aika vähäistä nykyään onkin, mutta monilla saattaa imetys loppua tammikuusta eteenpäin ennenkuin se on ehtinyt kunnolla alkaakaan. Raha-automaattiyhdistys on nimittäin pistämässä rahahanat kiinni tuikitärkeältä, vapaaehtoistyöhön pohjautuvalta imetystuelta. Tukipuhelin saa vuosittain noin 1000 yhteydenottoa, joiden lisäksi Imetyksen tuella on muita tukikontakteja 5000 kpl, mutta ensi vuoden alusta alkaen nämä yhteydenotot joudutaan ohjaamaan, niin, mihin? Neuvolasta saattaa saada imetysohjausta vastaanottoaikaan, jos tosi hyvä tuuri käy. Todennäköisemmin ei, eikä ainakaan aamuyöllä vauvan karjuessa pää punaisena. Synnäreidenkin imetysohjauksen taso vaihtelee suuresti, eikä yli 6-viikkoisen vauvan vanhempia enää palvella imetysongelmissa.

Imetystukipuhelin on lakossa alkaneen viikon ajan. Tue lakkoa osoitteessa www.imetys.fi/loppu/, allekirjoita adressi osoitteessa www.adressit.com/imetyksen-vertaistukipalvelut-paattymassa-vuodenvaihteessa ja seuraa blogia osoitteessa imetys.fi/blogi/

Eräänä iltana päivystysvuoron varanneen tukiäidin lapsi sairastui, eikä takapäivystäjäkään päässyt vastaamaan. Kukaan ei vastannut imetyksen vertaistukipuhelimesta. Joku tai jotkut yrittivät soittaa Imetystukipuhelimeen tuon illan aikana 307 kertaa. Imetystukipuhelin vastaa vuosittain noin tuhanteen puheluun. Onko Imetystukipuhelimen viimeinen käyttöpäivä 31.12.2009?