Kirjoitin äsken pitkän postauksen Hesarin uutisen innoittamana, mutta se katosikin blogipostausten taivaaseen. :(

Lyhykäisesti nyt vaan, olen kovin surullinen Tammisaaren ja muidenkin pienten synnytyssairaaloiden lakkautusuhasta. Olen tässä vuoden mittaan seurannut läheltä usemmankin ystävän synnytyskokemuksia Helsingin molemmissa sairaaloissa ja tullut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että mahdolliset tulevat lapsemme syntyvät myös Tammisaaressa, jos paikka suinkin vaan on vielä hengissä. Niin erilaista meininki on näillä suurten sairaaloiden normiosastoilla. Haikaranpesä on asia erikseen, mutta sinne on niin tiukat kriteerit, että esim. meikäläisellä tuskin tällä synnytyshistorialla on sinne koskaan asiaa. Eipä olisi ollut ensimmäiselläkään kerralla.

Sitä niin toivoisi, että tällaisissa(kin) asioissa myös muulla kuin rahalla on merkitystä. Ja voiko sitä edes rahassa mitata? Ja jos voi, niin pitäisi sitten mitata esimerkiksi sitäkin, kuinka paljon kunnollisella imetysohjauksella ja sen myötä onnistuneella imetyksellä vähennetään lasten sairastelua ja niiden aiheuttamia kuluja yhteiskunnalle tai vaikkapa sitä, kuinka paljon paremman lähtökohdan tuore perhe yhteiselle elämälleen saa saatuaan sairaalassa riittävästi tukea ja ohjausta vauvaperhe-elämän alkutaipaleelle. Mikä sekään ei valitettavasti näytä olevan mikään itsestäänselvyys.

Että josko HUSin viime aikoina kovasti kritisoitu johto keskittyisi pistämään omat rivinsä järjestykseen ja antaisi niiden, jotka työnsä hyvin tekevät, keskittyä tekemään sitä hyvin jatkossakin.

Edit: Vetoomuksen Tammisaaren synnytysosaston säilyttämiseksi voi allekirjoittaa osoitteessa http://www.adressit.com/ekenas_bb ja lisätietoa aiheesta löytyy osoitteesta http://bb.uplink.fi/?page=188.