Olen vappuihminen. Vappu on vain yksinkertaisesti mielestäni paras vuotuisista pakkojuhlistamme. Tukholman tyttö kirjoitti osuvasti siitä, kuinka vappu on oikeasti vappu vain Suomessa - ja oman kokemukseni mukaan täälläkin vain tietyissä (harvoissa?) kaupungeissa. Vapun tekee leppoisa aattoilta hyvässä seurassa, mutta sen kruunaa koko päivän piknik Ullanlinnanmäellä. Tai ehkä jossain muuallakin, en tiedä, mutta ainakaan minä en kunnon vappupäivän tunnelmaa ole löytänyt muualta kuin Ullikselta. Todettakoon tosin, etten toki ole ihan kaikissa Suomen kaupungeissa vappua viettänyt, mutta muutamassa kuitenkin.

Ja koskapa vappu on minulle ja meille niin tärkeä ja perinteinen juhla, pitihän sitä päästä juhlimaan tänäkin vuonna pitkän kaavan mukaan. Hiukan etukäteen mietitytti, miten piknikit vaipanvaihtoineen ja imetyksineen tulisivat onnistumaan, mutta halusimme kuitenkin yrittää. Pääsisihän sieltä pois tarvittaessa.

Vappuaaton vietimme muutaman ystävän kanssa. Piipahdimme Vallilan tangon vapputansseilla pyörähtelemässä muutamat tahdit ja bongailemassa tuttuja, joita paikalle olikin eksynyt ihan mukavasti. Olimme ensikertalaisia vapputansseilla, mutta niin kiva tapahtuma oli, että voisipa melkein ottaa tavaksi. Tanssiminen Pääppis liinassa (rengasliinassa lonkalla) sujui välttävästi, mutta emmepä sentään joutuneet seinä- (vai pitäisikö sanoa puisto-) ruusuiksi. Kuvia vapputansseilta löytyy täältä sekä täältä.

Ullikselle suuntasimme siis pitkän kaavan kautta runsaiden piknik-eväiden ja kuohuvien kera, tavoitteena viihtyä useampi tunti nauttimassa vapputunnelmasta. Viihdyttiin sitten reilut seitsemän ja kivaa oli! Vaipanvaihdot ja imetykset sujuivat ongelmitta - säiden haltija todellakin oli puolellamme tänä vuonna -, eikä kumpaakaan operaatiota varten tarvinnut omalta viltiltä poistua. Pääppikselle riitti sylejä ja parikin kantoliinaa (alla Pääppis isällään Girasolissa tuplaristisidonnassa).

1520245.jpg


Päikkärit jäivät vähän lyhyiksi, mutta vastaavasti niistä nautittiin useaan otteeseen - välillä liinassa ja kerran myös piknik-herkkujen keskellä.

1520247.jpg

Ja tuntuipa pikkuinenkin nauttivan vapputunnelmasta. Eikä varmaan tarvitse edes mainita, kuinka iloinen itse olen siitä, että pääsimme viettämään vappua perinteiseen tapaan tänäkin vuonna. Vappu vauvan kanssa selvitetty. Ensi vuonna päästäänkin sitten seuraavalle vaikeusasteelle: vappu kävelevän taaperon kanssa. Onneksi on kokonainen vuosi aikaa hioa toimivaa taktiikkaa.