Silläkin uhalla, että tämän kirjoituksen jälkeen saan taas tulevana yönä heräillä tunnin välein, pitää päästä täälläkin hehkuttamaan, että HERÄSIN VIIME YÖNÄ YHDEN AINOKAISEN KERRAN!!!!  Taustaksi kerrottakoon, että varsinkin viimeisen reilun kuukauden ajan yömme ovat olleet melkoisen katkonaisia. Tapanani ei ole pahemmin ollut kelloa öisin vilkuilla, mutta tuossa pääsiäisen tienoilla, kun tuntui siltä, että Pääppis heräilee melkoisen usein,  kellotin yhden yön. Lopputuloksena oli paitsi tarkkaa statistiikkaa, myös yksi erittäin väsynyt äiti (tässä siis syy siihen, miksi en öisin kelloa vilkuile ja muutenkin koetan pitää syömiset mahdollisimman vähäeleisinä). Tänä tilastoituna yönä Pääppis heräili kahteen saakka kahden tunnin välein syömään ja siitä eteenpäin tunnin välein. Aika paljon minun mielestäni.

Meininki on siis jatkunut samansuuntaisena. Vähintään 5-6 kertaa heräilen öisin syöttämään pientä yösyöppöä. Voi olla, että hän joskus nukahtaisi uudelleen pelkällä tassuttelulla, mutta olen yleensä niin unenpöpperöinen, etten tajua edes kokeilla sitä. Ja kun Pääppis syötyään nukahtaa saman tien (ja minä toisinaan jo sitä ennen), olen kuitenkin määrällisesti saanut riittävästi unta minäkin. Niinpä emme ole kokeneet mitään radikaaleja toimenpiteitä tarpeelliseksi yösyöpöttelyn vähentämiseksi. Kieltämättä kuitenkin joskus on tuntunut siltä, että esim. kolmen-neljän tunnin yhtäjaksoiset unet olisivat aikas kivoja.

Enkä todellakaan tiedä, mitä viime yönä tapahtui. Pääppis nukahti omaan sänkyynsä (johon olemme osittain häntä siirtäneet perhepedistä tässä viime viikkoina), heräsi jossain vaiheessa, jolloin nostin hänet meidän sänkyymme syömään. Ilmeisesti olin taas kesken imetyksen nukahtanut (juu, olen tunnettu loistavista unenlahjoistani) ja Pääppis nukkui välissämme aamuun asti. On toki pieni mahdollisuus, että hän olisi omatoimisesti ruokaillut myöhemminkin yöllä - maitobaarihan jäi koko yöksi auki nukahdettuani -, mutta luulisin, että olisin siihen havahtunut.

Toivottavasti tämä trendi jatkuu. Pidemmän päälle jatkuva yöheräily varmaan alkaisi rassaamaan, mutta pari kertaa yössä jaksan hienosti heräillä vielä pitkään.