Varoitus: sisältää sekä pissa- että kakkajuttuja.

Ninnun esimerkistä innostuneina ja kestovaippahulinoilla asiasta keskusteltuani päätimme kokeilla Pääppiksen kanssa vauvojen vessahätäviestintää. Ja minähän olen aina pitänyt kyseistä toimintaa harjoittavia vanhempia pahemman luokan hörhöinä: kuka tyhmä nyt jaksaa kiikuttaa vauvaansa jatkuvasti vessaan ja pitää typerää "pssss"-ääntä roikottaen alastonta vauvaa lavuaarin yläpuolella?!! No, näköjään esimerkiksi me. ;)

Ajatus VVV:n kokeilemisesta lähti siitä, kun huomasimme tiettyjä säännönmukaisuuksia siinä, milloin Pääppis pissii ja miten hän sitä ennen käyttäytyy. Maanantaina harjoitukset sitten aloitettiin. Aina muistaessani/jaksaessani tai kun se ylipäänsä oli mahdollista, kiikutin Pääppiksen päiväunilta herättyään tai ruokailtuaan lavuaarin yläpuolelle pissatusasentoon, pidin "psss"-ääntä  - ja tunsin itseni tooosi typeräksi. Eikä mitään tulosta. Kaveri vaan ihaili peilikuvaansa ja hykerteli sylissäni. Muutamaan otteeseen hän kyllä pissi heti, kun olin vessattamisen lopettanut. Kovin montaa kertaa päivässä emme tosin ole vessatusta harrastaneetkaan, koska olemme aika usein liikenteessä, ja ajatus vessattamisesta vaikkapa kaupungilla ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Mutta joka päivä vessattamista on kuitenkin kokeiltu ilman näkyviä tuloksia.

Kunnes sitten tänään. Mies vei Pääppiksen vessatettavaksi päiväunien jälkeen ja muutaman minuutin odottelun jälkeen Pääppis sekä pissi että kakki suoraan lattiakaivoon! Juhuu! Kylläpä sitä voi pienestä riemastua! Ilmeisesti lavuaari ei sitten ollutkaan hyvä paikka vessattaa, kun Pääppiksen huomio kiinnittyy peiliin. Jatkamme siis harjoituksia lattiakaivon päällä. Täydellistä vaipattomuutta emme tavoittele, eikä se varmaan aktiivisessa elämäntyylissämme oikein olisi mahdollistakaan, mutta jos edes joskus voisimme tarjota vauvallemme mahdollisuuden tehdä tarpeensa muualle kuin päällensä tai vaippaan, olisi sekin aika kiva juttu. Sen ainakin olemme havainneet, ettei Pääppis erityisesti nauti päälleen pissimisestä, eikä märissä vaipoissakaan taida niin kovin mukavaa olla.

Niin, normaalisti en erityisemmin koe tarvetta jakaa vauvan pissa-/kakkajuttuja, mutta VVV-kokemuksistamme kertominen nyt edellytti sitä tällä kertaa.