Kahdenkeskistä laatuaikaa vietämme Pääppiksen kanssa harvase päivä, mutta tänään vuorossa oli laatuaikaa äiskälle ja iskälle ilman Pääppistä - ja oikein oivaan saumaan olikin. Kolmeen kuukauteen emme ole tehneet mitään kaksin ilman Pääppistä. Molemmat olemme kyllä saaneet mennä omissa menoissamme: tasapuolisesti on käyty niin leffassa, iltaa istumassa kuin urheilemassakin, kumpikin vuorollaan. Emmekä vielä olleet osanneet edes kaivata sitä, että voisimme jättää Pääppiksen jonkun muun hoitoon kokonaisen illan ajaksi ja keskittyä vain toisiimme. Vanhempani kuitenkin ennakoivat tulevan tarpeen ja antoivat meille joululahjaksi teatteri-illan ilman perheen pienintä. Ja olihan se varsin mukavaa vaihtelua vauva-arkeen. Cats oli oikein viihdyttävä ja Mamma Marian pastat ihan yhtä herkullisia kuin aina ennenkin.

Mummilla ja papalla oli onneksi sujunut oikein kivasti Pääppiksen kanssa, mikä toki oli oletettavaakin.  Ja olivat tietty ihan täpinöissään saadessaan viettää koko illan lapsenlapsensa kanssa. Myös me pystyimme keskittymään yhteiseen aikaan ilman jatkuvia tarkistussoittoja. No, yhden sovitun tarkistussoiton teimme: varmistimme esityksen jälkeen, että kaikki on kutakuinkin ok ja että voimme vielä jatkaa iltaa illallisen merkeissä.

Pääppis oli tosin vahvasti läsnä illanvietossamme: kyllä hänestä vaan riittää puhuttavaa niiksikin hetkiksi, jolloin olisi mahdollisuus keskittyä johonkin ihan muuhun. Oli kuitenkin hyvä huomata, että pärjäämme näinkin hienosti erossa hänestä. Hetkeäkään en epäillyt, etteikö Pääppis pärjäisi, mutta meistä en ollut ihan sataprosenttisen varma...

Mutta pointsit mummille ja papalle: ei olisi kiva päästä viettämään kahdenkeskistä aikaa vasta kun tuntuu siltä, että on ihan pakko. Ja veikkaanpa, ettemme itse välttämättä olisi osanneet ennakoida tätä tarvetta riittävän ajoissa. Hyvä siis, että he pitivät asiasta huolen. :) Ehkäpä vielä jonakin päivänä uskallamme jättää Pääppiksen vieraammankin hoitajan hoteisiin...

Ja turha kai mainita, että oli ihana palata takaisin tyytyväisen Pääppiksen luo. Mies ja Pääppis jo tuhisevat kilpaa, taidan minäkin tästä könytä heidän viekkuunsa.