Nimittäin kestovaippoja, kantoliinoja ja kaikkea muutakin kivaa Kestovaippayhdistyksen Hulinoilla Kaapelitehtaalla. Toiveissa olisi päästä perehtymään kudottujen kantoliinojen ihmeelliseen maailmaan ja ehkäpä ostaa vähän vaippoja ja imuja, jos hyviä tarjouksia sattuu vastaan tai kirpparilta löytyy jotakin. Jälkimmäistä kyllä hiukan epäilen: viime sunnuntaina olin MLL:n kestovaippakirppiksellä Pihlajamäessä ja meno oli kuin Stockan hulluilla päivillä. Olin paikalla 10 minuuttia tapahtuman alkamisen jälkeen - ja auttamattoman myöhässä. Vahingosta viisastuneena huomenna on tarkoitus suunnata Kaapelille hyvissä ajoin väijymään mahdollisia kirpparilöytöjä.

Vastaavia tapahtumia on kevään mittaan muissakin kaupungeissa: tietoa niistä löytyy Kestovaippainfon keskustelupalstalta.

Mitäs muuta sitten viime kuuleman? No, päivät Pääppiksen kanssa kuluvat kuin siivillä. Viikottaisiin harrastuksiimme kuuluvat vauvamuskari ja tällä hetkellä myös vauvahieronta. Näiden lisäksi hengailemme päivisin kaupungilla kahviloissa, lounastamme ystävieni kanssa, käymme ostoksilla sekä ulkoilemme. Ja toki joskus viihdymme ihan kotosallakin, mutta aika pian nämä pienet nurkat alkavat ahdistaa ja on päästävä ihmisten ilmoille. Onnekseni Pääppiskin viihtyy hyvin ihmispaljoudessa ja katselee mielellään kaupungin menoa kantoliinasta käsin. Ainakin useimmiten.

Myös vauvakavereita olemme löytäneet ihan kivasti tästä lähistöltä. Vauvat tosin eivät vielä toisistaan paljoa perusta, mutta eiköhän sekin aika vielä koita. Pääppis ainakin on toistaiseksi kiinnostuneempi vauvakavereiden äideistä kuin heidän pienokaisistaan.

Mietin jo ennen Pääppiksen syntymää, riittääkö äitiys tai se, että on samanikäisiä lapsia, ystävyyden perustaksi. Aika epäilevästi jo silloin ajatukseen suhtauduin ja ainakin omalla kohdallani vastaus on kielteinen. Tottahan sitä aina sanasen tai pari mielellään kenen tahansa muskarin mamman kanssa vaihtaa, mutta mieluummin vietän aikaani sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa on muutakin yhteistä kuin vauva. Onnekseni olen onnistunut löytämään myös vauvallisia kavereita, joiden kanssa jaamme muutakin kuin äitiyden.