Tai jos tarkkoja ollaan, jäivät hullut päivät mennen tullen kakkoseksi näille Hulinoille. Eikä viime sunnuntain vaippakirppiksen ryysiskään ollut mitään tämänpäiväiseen verrattuna. Sinänsä kiva huomata, että tällainen vaihtoehtotapahtuma (mikäli kestovaipoissa ja kantoliinoissa tänä päivänä enää mitään vaihtoehtoista on) vetää tuvan täyteen. Toisaalta taas tosi sääli, että ihmiset menettävät hermonsa alta aikayksikön valtaisassa ryysiksessä (kävijämääräarvio pyörii 2500 korvilla). On kai se kuitenkin aika selvää, että vaikka tapahtumapaikka sinänsä on esteetön, ei se ole enää esteetön, kun noin sata lastenvaunua parkkeeraa kahteen Kaapelin saliin. Onneksi Pääppis ja mies jäivät kotiin: ei olisi ollut kivaa edes kantoliinan kanssa.

Oma kärsivällisyyteni riitti kaksi ja puolituntiseen palloiluun Kaapelilla. Olin ensimmäisten joukossa penkomassa vaippakirppistä ja mukaan tarttuikin muutamat Fuzzi bunzit, Ruskovillan harsoja, nauhavaippoja sekä imuja. Loput rahani tuhlasin sitten uusiin vaippoihin ja imuihin. Oli kyllä ihan Liisa ihmemaassa -fiilis, kun kaikki ne ihanuudet, joita yleensä pääsee ihailemaan vain nettikaupoissa, olivat käden ulottuvilla. Tai ainakin jonkinlaisen kurkkimaetäisyyden päässä... Ihan kaikkea en päässyt hipelöimään, mitä olisin halunnut, mutta aika paljon kumminkin.

Mielenkiintoisia keskusteluja käytiin niin vauvojen vessahätäviestinnästä kuin rokotuksistakin. Pääppis muuten kääntyy nykyisin varsin usein vatsalleen pissimään, ja tätä tietoa voisi hyvinkin hyödyntää VVV:ssä. Ja taidammepa kokeillakin, josko saisimme homman toimimaan. Hiukan epäilen, mahtaako kärsivällisyyteni riittää, mutta sopiihan tuota ainakin kokeilla. Ja olisihan "edes" osa-aikavaipattomuus ihan kiva juttu.

Kantoliinoistakin ehdin muutaman sanasen vaihtaa ja nyt tiedän vähän paremmin, millaista kudottua liinaa lähden hakemaan. Ja tulin myös siihen tulokseen, että kantopussi voisi olla aika näppärä. Varsinkin kun emme tuota rengasliinaa ole lukuisista yrityksistä huolimatta onnistuneet kesyttämään riittävän hyvin.

Ahdistavasta tungoksestakin huolimatta tapahtumasta jäi sen verran hyvä maku suuhun, että taidan yrittää järjestää itseni vastaavaan tapahtumaan joko Lahteen kuun lopussa tai Tampereelle ensi kuussa. Josko pienemmillä paikkakunnilla olisi vaikka vähän väljempää...