Niin, onko se nyt sitten täysin moraalitonta ja huonon vanhemmuuden merkki, jos lapsen vie baariin? Riippuu varmaan ainakin siitä, missä maassa ollaan, minkälainen baari on kyseessä ja missä kunnossa vanhemmat ovat. Etelä-Euroopan maissa lienee hyvinkin tavallista ottaa lapset mukaan baariin, mutta perinteiseen suomalaiseen baarikulttuuriin se ei oikein taida istua. Mutta olisiko se kuitenkin täälläkin ok baarissa, joka pyrkii jollakin tapaa profiloitumaan sivistyneen juoma- ja seurustelukulttuurin edustajaksi?

Huonoiksi vanhemmiksi leimautumisenkin uhalla kävimme eilen baarissa Pääppiksen kanssa. Pääppiksen ensimmäinen baarivisiitti tapahtui yhdessä suosikkipubeistamme, erinomaisesta olut- ja siiderivalikoimastaan tunnetussa Kaislassa. Vaikka kello oli viisi iltapäivällä ja paikka likimain tyhjä, tuntui kieltämättä hiukan oudolta ja epävarmalta parkkeerata baaritiskille lastenvaunujen kanssa. Kun henkilökunta ei kuitenkaan rynnännyt samantien soittamaan lastenvalvojaa paikalle, tohdimme tilata juomat ja asettautua pöytään odottelemaan miehen työkavereita saapuviksi. Reissun pääasiallisena tarkoituksena oli siis esitellä Pääppis miehen työtovereille, eikä viedä vauvaa vartavasten baariin (ja miksiköhän minulla on täälläkin tarve selittää ja perustella asiaa?). Nautimme lasilliset, jutustelimme mukavia ja parin tunnin istuskelun jälkeen minä ja Pääppis sanoimme heit ja moit, jätimme miehen jatkamaan iltaa ja suuntasimme lyhyen alennusmyyntikatsauksen jälkeen kotiin.

Pienestä onkohan tämä nyt ok -epävarmuudesta huolimatta Pääppiksen ensimmäisestä baarireissusta jäi ihan positiivinen fiilis. Kaisla oli niin vauvamyönteinen, kuin suomalainen pubi ylipäänsä voi olla. Vaunuilla mahtui mukavasti sisään (tosin ulospääseminen olikin sitten haasteellisempaa paikan täytyttyä: ensi kerralla täytyy parkkeerata lähemmäs ulko-ovea), eikä kukaan, sen paremmin henkilökunta kuin muut asiakkaatkaan, katsoneet meitä kieroon. Ja kun miljöökin on pikemminkin olohuone- kuin baarimainen, mikäs on vauvan ollessa niin pitkään kuin melutaso pysyy riittävän alhaisena, eikä vanhemmilta karkaa mopo käsistä. Itse asiassa juuri tuo melutason nousu sai meidät eilen vaihtamaan maisemaa. Sekä se, että Pääppikselle piti saada kuivaa päälle. Ajatus vaipanvaihdosta Kaislan suht pienessä wc:ssä ei tuntunut houkuttelevalta, emmekä viitsineet kokeilla, olisiko vauvamyönteisyys kantanut niin pitkälle, että vaipat olisi voinut vaihtaa pöydässä... ;)

Ennenkuin baareista viime kesänä tuli savuttomia, ei vauvan kanssa varmasti olisi ollut asiaa baareihin. Vaikka tämänkertainen kokemus oli varsin positiivinen, emme ehkä kuitenkaan ota ihan tavaksi raahata Pääppistä baareihin. Mutta voisinpa sitä joskus toistekin kuvitella suuntaavani iltapäivästä hyvässä seurassa Kaislaan Pääppis matkassa, ottaa pullollisen Old rosieta ja vaikkapa pelata yhden pelin Bohnanzaa, joka on jo ehditty todeta toimivaksi seurapeliksi myös vauvan kanssa.