Kylläpä ihminen voi tulla pienistä asioista niin hyvälle tuulelle. Tänään minut sai ihanissa sunnuntaitunnelmissa leijailemaan erinomainen brunssi, kirpparikierros ja outo valoilmiö taivaalla. Erityisesti tuota brunssia oli pakko päästä tännekin hehkuttamaan. Moista ei ole Helsingissä ennen nähty - tai jos on, kertokaa heti!

Kahvila/baari Luft Kalliossa (Aleksis Kiven katu 30, nettisivuja en onnistunut löytämään) tarjoaa lauantai- ja sunnuntaiaamuisin yksinkertaista, mutta runsasta buffet-brunssia yhdeksän euron hintaan. Avara kahvila oli täynnä kolmekymppisiä, taustamusiikki rentoa ja tunnelma kuin Berliinin superkivoissa brunssipaikoissa. Luft on kuin luotu kolmen tunnin viikonloppubrunsseille hyvässä seurassa. Erityismaininnan brunssipöydässä ansaitsevat itsetehty jugurtti ja mustikat sekä tuoremehu runsaalla hedelmälihalla.

Pääppis nautti brunssista aluksi kantoliinassa, myöhemmin kiertämällä sylistä syliin brunssiseurueessamme ja nauttimalla saamastaan huomiosta. Luftiin mahtuu hyvin muutamatkin vaunut, eikä Pääppis tämänpäiväiselläkään brunssilla ollut ainoa vauva. Myös hoitopöytä löytyy, eli Luft osoittautui erinomaiseksi paikaksi vauvaperheellekin. Taidamme ottaa tavaksi. :)

Synnytyskertomus on vihdoin tekeillä. Kyllä se vielä joskus löytää tiensä tännekin asti.