Se olis sitten niin paljon kuin laskettu aika käsillä. Rääppis tosin ei tunnu tällaisista arvailuista paljon perustavan, sen verran normimeininki tuolla vatsassa tuntuu olevan. Ei taida kaverilla kiire olla minnekään, eikä kyllä vielä vanhemmillakaan. Mies elättelee toiveita, ettei maanantaina tarvitsisi töihin mennä. Josko Rääppis vaikka siihen mennessä kyllästyisi ahtaisiin (?) oloihinsa. Sunnuntai-ilta voisikin olla passeli aika lähteä kohti Tammisaarta. HKL:n lippuni on optimistisesti voimassa sunnuntaihin asti ja ennättäisimme päivällä käydä tekemässä jouluostokset Vanhan Eettisillä joulumarkkinoilla. Taitaa olla toiveajattelua... Vaikka Rääppiksestä tuleekin paljasjalkainen helsinkiläinen, ei hän sentään taida välttyä sukunsa vahvojen hämäläisjuurten vaikutteilta. Ja hämäläisethän ovat tunnetusti hitaamman sorttista porukkaa.

En kyllä ole missään vaiheessa kuvitellutkaan, että Rääppis syntyisi laskettuun aikaan mennessä. Jos vaikka ensi viikolla... Tammisaaressa kuulemma on kivat Lucia-juhlallisuudet, joihin voisi olla hauska osallistua. Sinällään Rääppis alkaisi kyllä olla tervetullut, että kaikki olennaiset valmistelut ja hankinnat ovat vihdoin pulkassa. Kävin eilen hakemassa pariksi kuukaudeksi vuokralle vauvan turvavuoteen. Turvavuode on kuulemma ihan pienelle vauvalle parempi vaihtoehto kuin turvakaukalo. Ihan loogiselta se  kyllä kuulostaa. Kun vuodetta vertaa sen vieressä olevaan kaukaloon (kyllä, siihen vaihtolavalta dyykattuun, joka vieläpä sattuu olemaan samaa merkkiä ja samalla kuosilla kuin tuo vuokrattu vuodekin), niin kieltämättä näyttää siltä, että aika kasassa vauva kaukalon pohjalla joutuisi olemaan.

Eilen ja toissa päivänä teimme kotona suursiivouksen (näin perusteellisesti täällä ei ennen oltukaan siivottu) ja totisesti toivon, ettei enää tarvitsisi imurin varteen ennen synnytystä tarttua. Mies tosin on hoitanut imuroimisen viimeisten parin kuukauden ajan, mutta silti.

Meillä siis taidetaan muutaman vuoden tauon jälkeen viettää itsenäisyyspäivää perisuomalaisissa merkeissä arvostellen Linnan juhlien vieraiden pukeutumista. Jos vaikka siinä ohessa aloittaisi Stenvallin tuhannen palan ankka-palapelin kokoamista. Eikös herra Murphyn lakien mukaan Rääppis silloin syntyisi ennenkuin palapeli valmistuu?