Kerrankin jotain muita neuvolakuulumisia kuin että kaikki hyvin. Tämänaamuisen neuvolakäynnin saldona sokerit pahasti plussalla (kolmen plussan verran), eli eipä tarvitse enää pahemmin karkkihyllyjä kierrellä. Kaikki kiva kielletään... :( Myönnettäköön, että olen aika huolettomasti karkkia ja suklaata napsinut viime aikoina. En päivittäin, enkä suuria määriä, mutta kuitenkin. Sillä sitten saatiin ilmeisesti painokin nousuun: reilun 700 gramman viikkotahdilla sitten viime visiitin. :( No, verestä mitattuna sokeriarvo oli onneksi "vain" 7,4 yksikköä, mikä kaiketi on ihan ok tunti ruokailun jälkeen, eikä painonnousu kokonaisuudessaan ole vasta kuin kuutisen kiloa. Mutta pitänee siis alkaa kiinnittää huomiota siihen, mitä suustani alas syydän. Pöh. Enpä olisi arvannut... Hemppa sen sijaan ei tälllä kertaa ollut laskenut, vaan päinvastoin noussut ollen 118.

Jotain kivaakin: neuvolassa oli harjoittelija, joka halusi tutkia ultralla, miten päin Rääppis yksiössään majailee. Että jos en pahastu, niin tällaista voitaisiin vielä selvitellä. No, en kai pahastu ylimääräisestä ultrasta. Harjoittelija ei ymmärrettävästi ollut kovin kokenut ultraaja ja sainkin ihastella Rääppistä pitkän tovin. Siellä hän imeskeli peukaloaan ja potki kovasti. Miestä ymmärrettävästi harmitti, että hän päätti jättää neuvolan tällä kertaa väliin, kun "ei siellä kuitenkaan mitään minulle ole". Pitkällisen tutkimisen jälkeen harjoittelija ja terveydenhoitaja totesivat, että kyllä se kyljessä tuntuvat mötikkä on kuitenkin peppu, eikä pää, ja Rääppis majailee pää alaspäin, niinkuin toivoa sopiikin.

Eilen alkoi myös perhevalmennus. Se oli yllättävän antoisa: valmennusta veti hirmuisen mukava kätilö-terveydenhoitaja ja koska emme kumpikaan olleet pahemmin perehtyneet synnytyksen kulkuun tai kivunlievitysmenetelmiin, saimme myös kosolti uutta informaatiota. Tosin epäilen, ettemme saaneet täysin kattavaa kuvaa kivunlievitysmenetelmistä. Esim. epiduraalia suositeltiin varsin kritiikittömästi ja kysymykseen sen mahdollisista haittavaikutuksista todettiin, ettei niitä nykyisin oikeastaan ole. Liekö asia ihan noin...?