Olimme eilen pelaamassa lautapelejä viimeisillään raskaana olevan ystäväni S:n ja miehensä luona. Heidän laskettu aikansa on tänään. Illalla kotiin lähtiessämme naureskelimme ottavamme peli-illan viikon päästä uudelleen, koskapa tyyppi ei ollut millään tavalla vihjannutkaan olevansa valmis ulostautumaan. No, juuri äsken sain S:ltä viestin, että lapsivesi oli mennyt aamulla kuuden jälkeen ja synnytys käynnistynyt. Jännittävää! Taitaa ensi viikon pelailut jäädä toiseen kertaan...

S:n raskaus ei ole ollut maailman helpoin - toisin kuin omani - ja olikin hieno huomata, miten hyvin hän voi synnytyksen aattona. Saapahan nähdä, missä kondiksessa itse olen kymmenen viikon kuluttua. Tällä hetkellä voinnissa ei kyllä ole moittimista. Vatsakaan ei vielä ole pahasti tiellä, vaikka onkin kasvanut huomattavasti viimeisen kuukauden aikana. Välillä närästää ihan pikkiriikkisen, joskus yöllä vetää suonta pohkeesta, mutta siinäpä ne oireet oikeastaan ovatkin. Muuten jaksan olla ja mennä kutakuinkin normaalisti, rauhallisemmat liikuntamuodotkin tuntuvat vielä ihan hyvilltä, eikä varsinaisiin raskausjumppiin (jotka ovat törkeän kalliita) ole tarvinnut turvautua. Raskausjoogaan olen näillä näkymin menossa kuukauden kuluttua ja käyn siellä liki laskettuun aikaan asti, jos vain vointini sen sallii.

Nyt vain jännityksellä odottelemaan sitä toista tekstaria. Kovin oli S optimistinen sen suhteen, että tyyppi syntyisi laskettuna päivänä. Toivotaan niin!

Edit: Ja pieni tyttö syntyi viiden maissa. :)