Tenttiinlukuputki aiheutti ikävän liikuntakatkoksen (olevinaan ehtinyt edes lyhyille lenkille, kun koko ajan piti lukea) ja eilen liki kuukauden tauon jälkeen päätin lähteä reippaalle iltakävelylle. Mutta mutta, sepäs ei enää käynytkään ihan niinkuin ennen. Jo viiden minuutin reippailun jälkeen vatsaan alkoi koskea tosi ikävästi, samaan tapaan kuin joskus urheillessa vatsaa alkaa pistämään kaiketi hapenpuutteesta johtuen. Eikä kipu hellittänyt edes vauhtia vähentämällä. Pahasti siis vaikuttaa siltä, että lenkkeilyt on lenkkeilty tältä kesältä ja syksyltä ja sekös vasta on tylsää. Varsinkin, jos se olisi ollut vältettävissä säännöllisellä lenkkeilyllä. Eihän siitä kuitenkaan ole kuin kuukausi, kun vaelsin 40 kilometriä ilman sen suurempia ongelmia...

Olin myös haaveillut meneväni alkuviikosta tanssitunnille, mutta täytynee pistää asia uudelleenharkintaan. Tai sitten menen kokeilemaan tosi varovasti. Olisikohan sellaisesta tukivyöstä apua? En ihan vielä haluaisi ryhtyä raskausraihnailemaankaan... Tai sitten on vain ryhdyttävä kehittämään raskausystävällisempiä liikuntamuotoja - onko niitä edes muita kuin uinti?

Vaikka toisaalta on harmi, että kesä lähentelee loppuaan, ovat elokuun pimenevät illat kyllä vertaansa vailla. Iltapalat parvekkeella kynttilänvalossa ja iltakävelyt meren rannalla hämärtyvässä illassa lempeän, kuitenkin vielä lämpimän tuulen puhaltaessa - voiko ihanampaa enää ollakaan? Samaan aikaan kaupungissa tapahtuu vaikka mitä kivaa: tällekin viikolle mukavaa puuhaa riittäisi vaikka joka illalle. Helsingin juhlaviikot ja erityisesti Art goes kapakka tarjoavat tekemistä sydämen kyllyydestä. Enpä malta olla hehkuttamatta esimerkiksi viime torstaista kuorojen kierrosta ja Helsingin poliisilaulajien mainiota keikkaa. Ei sille vaan mitään voi, että kuorollinen virkapukuisia koppalakkeja laulamassa Teräskyttää ja alkoholilainsäädäntöä vuodelta miekka ja kivi uppoavat niin kympillä vuosi toisensa jälkeen.

Sellainen osin vähän ristiriitainenkin asia pisti silmääni, että tänä vuonna kuorojen kierroksella baareissa oli useampia vanhempia ihan pienten vauvojen kanssa. Toisaalta hauskaa, että vauvan kanssa voi lähteä baariin uuden tupakkalain myötä, mutta toisaalta mietin, kuinka miellyttävä kokemus tällainen baarivierailu vauvalle mahtaa olla. Ainakaan näillä palleroilla ei näyttänyt olevan minkäänlaisia kuulosuojaimia ja kyllähän juhlatuulella olevasta baarikansasta ja kuoroista melkoinen metakka lähtee. No, kukin taaplaa tyylillään.