Tulisikohan huudahdus tulkita niin, että raskaus alkaa pikkuhiljaa näkyä päälle päin? Ei, ihastunut huudahdus ei ole peräisin keneltäkään kaverilta, vaan puistossa pussikaljalla olleilta parikymppisiltä tytöiltä. Niin tai näin, töissä yhtä miespuolista työkaveria lukuunottamatta kukaan ei ollut epäillyt olevani raskaana. Sain siis vihdoin kerrottua asiasta melkein kaikille työkavereillekin ja reaktiot olivat positiivisen yllättyneitä. Nyt tuntuu helpottuneelta, kun olen kutakuinkin kaikki olennaiset ihmiset informoinut. Paitsi ne kolmatta vuotta raskautta yrittäneet ystävät... Auts, nyt on kyllä se meili saatava kirjoitettua, ennenkuin kuulevat uutiset jotakin muuta kautta.

Neuvolassa kaikki ok. Paitsi hemoglobiini, joka huitelee 108:ssa huolimatta maksimiannostuksesta rautatabletteja, joita olen vetänyt koko raskauden ajan. Pääsenköhän tätä menoa verensiirtoon, vai milläköhän hemppaa on tarkoitus nostaa...? No, tämä ei sinänsä tullut minulle mitenkään yllätyksenä. Aika usein on verenluovutus jäänyt väliin liian alhaisen hemoglobiinin vuoksi (voi toki kysyä, onko järkeä luovuttaa verta, kun hemoglobiini on muutenkin alhainen), mutta aina se on rautatablettien avulla noussut. Pitänee hankkia persiljaa kotiin naposteltavaksi ja alkaa syödä joka toinen päivä pinaattikeittoa ja joka toinen päivä fetapinaattipastaa.

Rääppis potki niin paljon, ettei sykkeen kuuntelemisesta tahtonut tulla mitään. Hassua. Painoa ei ole tullut koko aikana kuin reilu kaksi kiloa lisää, eli ei ihme, ettei massu nyt niin kauheasti ulospäin näy.

Tällä viikolla tenttiinlukeminen ja töissäkäynti ei onneksi enää ole ottanut ihan niin paljoa päähän. Olen saanut oikeastikin tehtyä töitä (enkä vain surffattua netissä) ja tenttiinluvun loppukin häämöttää. Ja tuntuuhan tieto siitä, että tämä on viimein maisterintutkintoni viimeinen tentti, oikeastaan aikas hyvältä. Unohdetaan nyt tällä erää se, että sain keväällä toiseen tiedekuntaan tutkinnonsuoritusoikeuden, eivätkä opinnot siis ihan tähän tule päättymään. Tuo toinen tutkinto saa kyllä jäädä enemmän harrastukseksi, mutta jos sitä jollakin aikataululla vaikka kandintutkinnon saisi tehtyä...