Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin, olin töissä jo ennen seitsemää. Eikä täällä vieläkään näy ketään muita. Kaikenlaista tämä raskaus saakin aikaan.

Vappu meni oikein mukavasti. Olimme suunnitelleet kertovamme raskaudesta muutamille ystäville, mutta sille ei loppujen lopuksi ollut tarvetta. Vappuaaton sauna- ja peli-illassa vaihtelimme miehen kanssa omat täydet lasini hänen likityhjiinsä, eikä kukaan huomannut mitään. Mies tosin valitteli krapulaa seuraavana päivänä... Lisäksi minulla oli muutama alkoholiton siideri saunajuomaksi. Tähänkään kukaan ei kiinnittänyt mitään huomiota. Sain kuitenkin illan aikana maistaa niin kuohuviiniä, punaviiniä kuin siideriäkin, yhteensä noin yhden ravintola-annoksen verran. Olimme ajatelleet kertoa raskaudesta ystäväpariskunnalle, jonka luona olimme, mutta kun yrityksistä huolimatta emme ennättäneet ensimmäisinä paikalle, kertominen jäi toiseen kertaan.

Vappupäivän piknikillä kiskoin alkoholitonta kuohuviiniä samaa tahtia muiden kanssa - ei taaskaan ylimääräistä ihmettelyä. Kivaa oli ja aurinkokin lämmitti mukavasti muuten hiukan koleassa säässä. Kuusi tuntia viihdyimme Ullanlinnanmäellä ja tapasimme paljon kavereita. Jatkoja vietettiin sitten meillä saunan ja jääkiekon parissa. Vappu säilytti paikkansa suosikkijuhlanani.

Olen nyt käynyt kutakuinkin läpi Alkon alkoholittoman juomatarjonnan, mikä sinällään ei ole kovin suuri saavutus ottaen huomioon, että valikoimiin kuuluu kaksi puna- ja kaksi valko- ja kaksi kuohuviiniä ja yksi siideri. Oluista en välitä ja ne olenkin skipannut suosiolla. Viineistä olen löytänyt vain amerikkalaisen Inglenookin viinit. Saksalaisiakin pitäisi olla valikoimissa, mutta en ole onnistunut löytämään niitä mistään neljästä Alkosta, joista olen etsinyt. Inglenookin valkoviini ja punaviini eivät oikein ole mistään kotoisin. Stowfordin siideri ja saksalainen Schloss Boosenburg Mousseux -kuohuviini sen sijaan ovat olleet erittäin positiivisia yllätyksiä. Tuo Stowford ei edes ollut niin makea kuin pelkäsin. Taidanpa siis jatkossa keskittyä näihin. Alkon sivuilla muuten todetaan, että Yhden - kahden viikoittaisen alkoholiannoksen ei ole todettu aiheuttaneen haittavaikutuksia raskauden kulkuun, äidin omaan tai sikiön terveyteen. Olisi mielenkiintoista tietää, minkälaiseen tutkimukseen väitteensä perustavat, kun lääkärit eivät keskimäärin uskalla luvata näin "suurta" raskaudenaikaista alkoholinkäyttöä.

Vielä yksi kirjavinkki. Jostain blogista huomasin suosituksen hyväksi koetusta tulevalle isälle kirjoitetusta kirjasta, Juhani Seppäsen Ensimmäinen sana on äiti isä. Teos on loppuunmyyty, mutta sitä on tällä hetkellä saatavissa Suurikuu-nettikirjakaupasta tarjoushintaan 4,90. Suunnitelmissa on isyyspakkauksen kokoaminen tulevalle isälle ja tästä kirjasta tuli nyt vähän varkain pakkauksen ensimmäinen tuote. Selailin kirjaa eilen ja ihan pätevältä ja ennen kaikkea maanläheiseltä se tuntui. Ei niinkään vauvanhoito-ohjeita tms. vaan pohdintaa isäksi tulemisesta. Kannattaa harkita!