Olin jo päättänyt, etten ryhdy höperöimään raskauden takia. Keskityn vain gradun loppuunsaattamiseen ja siihen, että hoidan hommat hyvin uudessa työssäni. Enkä ainakaan eksy keskustelupalstoille, joilla luodaan jos jonkinlaisia kauhuskenaarioita siitä, mitä kaikkea voi mennä pieleen. No, tämä päivä on mennyt enemmän tai vähemmän netissä surffatessa juurikin kaiken raskaushöperöinnin merkeissä. Keskustelupalstat sivuutin suht lyhyellä visiitillä, mutta muuten olen selvittänyt yhtä sun toista uuden äitiyspakkauksen sisällöstä synnytyssairaaloihin. Niinkuin näillä tässä vaiheessa olisi jotain merkitystä. Tapa vältellä gradun kirjoittamista tämäkin.

Olen vakuuttunut, että haluan synnyttää Tammisaaressa (kattavampi esittely täällä). Luonnonmukainen, yksilöllinen synnytys ja kodinomainen miljöö kuulostavat miellyttävältä. Kokonaan toinen asia on, miten sinne aion hankkiutua ilman autoa, mutta eiköhän se jotenkin järjesty. Ajatus tunnin junamatkasta juuri ennen synnytystä ei kieltämättä houkuttele, mutta eivät myöskään nämä paikalliset vauvatehtaat, vaikka varmasti hyviä ja asiantuntevia nekin. Ehkä saamme jostakin auton lainaksi. Taksimatkaksi tuo taitaisi olla vähän turhan kallis.

Summa summarum, gradu siis on jäänyt tänäänkin tämän höperöinnin takia vähemmälle. Toisaalta on kyllä hirmu kiva, etten jaksa sen suhteen panikoida. Sitä paitsi työ menee kevyesti läpi tällaisenaankin, eikä sille tällä aikataululla ole kuitenkaan enää paljoa tehtävissä. Yksi lyhyt luku on vielä käytännössä kokonaan kirjoittamatta ja siihen on pakko paneutua huomenna, jotta saan sen maanantaiksi valmiiksi.

Edelleenkään ei mitään raskausoireita. Ei väsytä yhtään, ei nälätä, en voi pahoin. Onkohan siellä edes ketään?