Syömisrajoitukset aiheuttavat nyt vähän hankaluuksia. Nautin toissapäivänä ajatuksissani iiisoon fetajuustopatongin kahvilassa pahimpaan nälkääni. Vasta jälkeenpäin tajusin, että fetajuusto kuuluu kiellettyjen tuotteiden listalle. Eikä tämä ollut edes ensimmäinen kerta, kun unohdan juustokiellot. Alkoholi on ok, sitä ei tule vahingossa juotua (satunnaisesti ehkä puoli annosta), maksaa en syö ja kalaakin melko harvoin, mutta juusto kuuluu olennaisena osana ruokavaliooni. Miten ihmeessä opin muistamaan, että en saa syödä fetajuustoa, mozzarellaa, vuohenjuustoa enkä tuorejuustoja?!! Fisuvegetaristin syömävaihtoehdot jäävät varsinkin kahviloissa melko köyhiksi näillä rajoituksilla. Toisaalta ne tuntuvat turhalta hössötykseltä. Kuten Mari-Johanna edellisen postauksen kommenteissa totesi, ruokarajoitukset ovat suht tuoretta keksintöä ja terveitä lapsia on syntynyt ennen niitäkin. Tosin jos sitten kävisi niin huono tuuri, että saisi listerian ja raskaus keskeytyisi, voisiko sitä antaa ikinä itselleen anteeksi? Ja kun edes siitä, ovatko kaikki pastöroidusta maidosta valmistetut juustot ok, ei vallitse yksimielisyyttä... Tuskinpa Ranskassa luovutaan täysin sen paremmin juustoista kuin alkoholistakaan raskauden aikana. Liekö siellä sitten listeriakeskenmenoja sen enempää kuin täälläkään?

Päätimme sitten kuitenkin mennä varhaisultraan, vaikka taisin jo ehtiä julistaa, ettemme moisiin kotkotuksiin ryhdy. Kunnallisen ultran ajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa, emmekä halua kertoa raskaudesta tuleville isovanhemmille ennen kuin on varmaa, että Rääpäle on oikeassa paikassa ja pieni sydän sykkii. Toukokuun alkupuolella on tulossa tilanteita, joissa raskauden peitteleminen ja hiljaa pysyminen voisivat aiheuttaa turhaa stressiä, niinpä päätimme sijoittaa sen reilut 60 euroa asian varmistamiseen. Onhan se toki kiva tietää, että kaikki on ok. Erityisesti se, mennäänkö viikolla 7, 9 vai jotain ihan muuta, on kiinnostavaa kuulla. Kiitos edullisesta ultravinkistä Elanorille: samaiselle lääkärille olemme menossa vappuaattona.

Kiitos vielä kollektiivisesti kaikille kommentoijille! On ollut ilo huomata, että vertaistukea ja innokkaita kommentoijia riittää.

ps. Sain eilen tietää, että gradusta on tulossa magna! Olen ollut ihan fiiliksissä: tämä meni paljon paremmin kuin uskalsin kuvitellakaan. Voittajafiilis! : )