Ihana kesä ja ihana loma! Ylitöitä tuli kevään mittaan paiskittua sen verran, että sain tuplattua kertyneet lomat. Niinpä heinäkuu on kulunut lomaillessa ja kesäkuukin pitkälti kevään stressistä toipuessa. Kolme muuttoa, kaksi kuukautta väliaikaisläävässä vesivahinkoa paossa ja öitä&viikonloppuja myöten jatkuneet työkiireet imivät kyllä mehut varsin tehokkaasti ja vasta kesäkuun kevyempi työtilanne mahdollisti edes pienen pysähdyksen katsastamaan, missä mennään. Hengissä ollaan, kuitenkin, ja nyt nautitaan lomasta, koko perhe.

1248391016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mökillä oli ihanaa! Pääppis nautti suunnattomasti nakuna juoksentelusta ja ympäristön tutkimisesta. Miten ihmeellisen ihana asia kuivunut kaisla voikaan olla!

1248391011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Järviveden ollessa turhan vilpoista pidempiaikaiseen polskimiseen, viritimme laiturille jättikokoisen (2mx3m) uima-altaan, johon lämmitimme vettä saunassa. Siinä kelpasi Pääppiksen puuhailla ja vanhempien köllötellä. Tilaa olisi riittänyt vaikka toisellekin perheelle.

1248391004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Festarit ja konsertit ovat jääneet vähemmälle tänä kesänä, mutta Porijazzeilla sentään piipahdimme Erykah Badua kuuntelemassa. Badun kokeellisuus ja avaruussoundit eivät tällä kertaa vakuuttaneet aivan odotetulla tavalla, mutta yli 7-tuntiseksi venynyt piknik hyvässä seurassa oli oikein onnistunut. Valitettavasti Pääppis oli niin vieraantunut Peltoreistaan sitten viime kesän, ettei suostunut pitämään niitä päässään hetkeäkään hereillä ollessaan. Olisi vaan pitänyt talven mittaan aika ajoin kaivaa kuulosuojaimet esiin ja treenata niiden käyttöä. No, korvatulpat sentään kelpasivat lopulta. Samoin kuin ihmisvilinässä juoksentelu, pistaasipähkinöiden syönti ja Badun katseleminen selästä käsin. Kantovälineenä muuten nykyinen suosikkini, norjalainen käsityönä valmistettu uniikki Eye2Eye-neliöliina. Tavattoman tukeva taaperolle, riittävän iso ja kaunis, mutta valitettavan kallis ja vähän vaikeasti saatavilla oleva. Tällä Pääppistä kannetaan vielä monta vuotta! Parempi kuva tuosta meidän yksilöstä löytyy valmistajan kuvagalleriasta.

Mökkeilyn ja jazzien lisäksi olemme viettäneet aikaamme molemmissa mummoloissa ja kotosalla ennen kaikkea kotia järjestellen. Kolme edestakaista muuttoa kevään mittaan jättivät jälkensä myös kotiimme ja niitä tässä on paikkailtu. Valmista ei ole vieläkään, mutta paljon paremmalta jo näyttää. Onneksi on pinnasänky, jonne voi dumbata kaiken ylimääräisen, jolle ei vielä paikkaa ole löytynyt. ;)

Pitkällisen harkinnan ja ekologisen omatunnon kanssa painimisen jälkeen päätimme kruunata lomamme äkkilähdöllä Montenegroon. Kyllähän tämä moninkertaistaa tämänvuotisen hiilijalanjälkemme, mutta onneksi sitä voi edes pieneltä osin kompensoida Maan ystävien lentomaksun maksamalla tai Greenseatin kautta (ei vielä olla päätetty, kumman). Pääppis alle 2-vuotiaana pääsee vielä mukaan melkeinpä maksutta ja sikäli nyt on oiva hetki lähteä.

Sitä paitsi, olemme matkan tarpeessa. Nyt on syytä karistaa viimeisetkin päässä pyörineet työasiat, kodin laittaminen ja koneella istuminen ja rentoutua. Takana on rankka talvi ja edessä toinen samanmoinen. Jatkamme siis edelleen miehen kanssa tupla-/vuorotyötä: minä päivisin Pääppiksen kanssa, hän töissä ja illalla vaihdamme osia. Toimii, mutta on aika väsyttävää. Hyvät puolet peittoavat kuitenkin edelleen ne huonommat.

Nauttikaahan tekin kesästä, kärpäsistä ja kauniista säästä aina silloin, kun sitä suodaan!