Syksy on ollut juurikin sellaista hulabaloota, jota kesällä osasin aavistella. Blogi on jäänyt aivan hunningolle pitkälti Tammisaari-aktivismin vuoksi. Minua on tarvittu toisaalla ja tarvitaan edelleen. Lokakuussa tehty lakkautuspäätös kumottiin HUS:n hallituksessa joulukuussa päätöksenteossa tapahtuneen menettelytapavirheen vuoksi, mutta hallitus päätti uudemman kerran Tammisaaren lakkauttamisesta. Tätä edelsi asian vetäminen pois hallituksen esityslistalta marraskuussa, kun HUS:n johdolle selvisi, että kyseisen kokouksen kokoonpano ei tulisi äänestämään Tammisaarta nurin. Olen pöyristynyt HUS:n diktatuurista. Demokraattinen päätöksenteko on tästä prosessista kaukana. Mutta. Peli ei ole vielä(kään) menetetty, seuraavaksi mennään hallinto-oikeuteen ja toivoa sopii, että päätös muuttuu. Tai että Länsi-Uudenmaan kunnat päätyvät ostamaan sairaalan parhaillaan käynnissä olevan selvitystyön päätteeksi. Tai edes että Tammisaari jatkaisi ensimmäisenä yksityisenä synnytyspalveluiden tarjoajana.

Imetyksen tuki sentään sai lisärahoitusta (joskin vähemmän kuin aiempina vuosina), joten ihan kaikkea vauvamyönteisyyttä ei tässä maassa olla vielä kuoppaamassa.

Ensi vuodelle on luvassa kaikenlaista uutta, mahdollisesti myös blogirintamalla. Niistä kuitenkin enemmän toisella kertaa.

Nyt tahdon toivottaa kaikille tänne vielä eksyville

Ihanaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle!